ua en ru

Венесуела повідомила Організацію американських держав про свій вихід

Венесуела повідомила Організацію американських держав про свій вихід Фото: реєстрація заявки Венесуели про вихід із ОАД

В ОАД зареєстрували заяву влади Венесуели про вихід із організації

Організація американських держав (ОАД) отримала повідомлення від Венесуели про вихід з її складу. Про це повідомляє прес-служба ОАД у мікроблозі Twitter.

Як ідеться в повідомленні організації, ОАД заявила, що вихід з організації не є "рішенням", а необхідно "редемократизувати" Венесуелу.

Нагадаємо, 27 квітня 2017 року стало відомо, що Венесуела вирішила вийти зі складу Організації американських держав. Як заявляла глава МЗС країни Делсі Родрігес, процедура виходу з ОАД займе два роки. За словами влади Венесуели, вказане рішення є відповіддю на "підтримувану Вашингтоном кампанію проти правлячої Соціалістичної партії Венесуели". У Каракасі переконані, що американська кампанія спрямована на те, щоб "розтоптати суверенітет країни".

Як відомо, Організація американських держав заснована у 1948 році з ініціативи США. У неї входить більшість країн Північної і Південної Америки. Єдина країна, яка не є членом ОАД, - це Куба, яка була виключена з організації у 1962 році після переходу до соціалізму.