ua en ru

Венесуела почне процес виходу з Організації американських держав

Венесуела почне процес виходу з Організації американських держав Фото: Венесуела припинить членство в ОАД

Процедура виходу країни з ОАД займе два роки

Влада Венесуели планує запустити процедуру виходу з Організації американських держав (ОАД) 27 квітня. Про це повідомляє Reuters, посилаючись на главу МЗС країни Делсі Родрігес.

За її словами, процедура виходу з ОАД займе два роки.

Також влада країни пояснила, що даний крок став відповіддю на "підтримувану Вашингтоном кампанії проти правлячої Соціалістичної партії Венесуели". Місцева влада переконана, що ця кампанія "хотіла розтоптати суверенітет країни".

Раніше Делсі Родрігес раніше заявила про те, що Венесуела прийме таке рішення у випадку, якщо країни-члени ОАД без погодження з Каракасом проведуть засідання, присвячене політичної кризи у Венесуелі.

Як повідомлялося до цього, число загиблих в ході протестів у Венесуелі проти уряду президента Ніколаса Мадуро зросла до 26.

За даними прокуратури, у вівторок, 25 квітня, від вогнепальних поранень загинули ще два учасники антиурядових протестів. Зокрема, в західному штаті Лара на вулиці був застрелений 23-річний учасник протестів Орландо Медіна. В Меріді від вогнепальних поранень, отриманих 24 квітня, помер 52-річний Луїс Маркес.

Нагадаємо, лідер Венесуели не підтримав дострокові вибори президента, незважаючи на масові протести.