ua en ru

Венесуела звинуватила США у спробі зірвати президентські вибори в країні

Венесуела звинуватила США у спробі зірвати президентські вибори в країні Фото: нинішній глава Венесуели Ніколас Мадуро (instagram.com/dpresidencia)

Венесуельський уряд назвав нові санкції США "систематичною агресивною кампанією"

Уряд Венесуели на чолі з президентом Ніколасом Мадуро звинуватив адміністрацію США в спробі навмисно зірвати президентські вибори в країні, призначені на 20 травня. Про це йдеться в поширеній венесуельським керівництвом заяві, передає DW.

У заяві, зокрема, наголошується, що нещодавно введені Білим домом санкції необгрунтовані з правової точки зору та є "систематичною агресивною кампанією".

Зазначимо, раніше Міністерства фінансів США заявило, що президент Венесуели Ніколас Мадуро пов'язаний з торгівлею наркотиками. Зокрема, за даними Мінфіну США, друга після Мадуро людина у правлячій Єдиній соціалістичній партії Венесуели Діосдадо Кабелло конфіскував невеликі партії наркотиків у наркоторговців, після чого більшими партіями експортував їх через державний аеропорт Венесуели.

Нагадаємо, Міністерство фінансів Сполучених Штатів Америки запровадило санкції проти чотирьох громадян Венесуели і трьох компаній, пов'язаних із ними.