ua en ru

Великобританія заморозить збір муніципального податку протягом 2012-2013 рр

Уряд Великобританії знайшов кошти в розмірі 805 млн фунтів стерлінгів для заморожування збору муніципального податку протягом 2012 і 2013 рр. Про це 3 жовтня заявив на конференції правлячої Консервативної партії в Манчестері міністр фінансів країни Джордж Осборн, передає радіостанція "Маяк".

Ця міра допоможе кожному платникові податків Англії і Уельсу заощадити по 72 фунти або по 112 дол. в рік. Разом з тим, озвучуючи це рішення, яке не може не викликати сплеску підтримки у виборців, глава казначейства заявив, що торі не стануть піддавати перегляду урядову програму скорочення державних витрат, спрямовану на зниження бюджетного дефіциту, і не стануть йти на поводу у лейбористів, які запропонували тимчасово скоротити розміри податку на додану вартість, щоб в умовах, що склалися, залишити бізнесу більше коштів для інвестицій у національну економіку.

У зв'язку з цим Осборн підкреслив, що є щирим прихильником політики скорочення податкових ставок, але тільки не на тимчасових засадах. "Зараз тимчасове скорочення податків або ж збільшення державних витрат - це дві сторони однієї і тієї же монети, тієї самої монети, яку треба взяти в борг, а збільшення боргів веде до того, що потім по них доведеться більше платити", - пояснив глава Мінфіну.

Нагадаємо, Осборн вчора також заявив, що уряд Великобританії шукає способи направляти гроші прямо компаніям, у формі пом'якшення кредитних умов, оскільки банківське кредитування обмежене. Міністр також повторив, що дасть Банку Англії "зелене світло" для здійснення подальшого кількісного пом'якшення, якщо банк вирішить розширити програму викупу активів.