ua en ru

Великобританія виступає за продовження санкцій проти Росії

Великобританія виступає за продовження санкцій відносно Російської Федерації.

Великобританія виступає за продовження санкцій відносно Російської Федерації. Про це під час зустрічі з Президентом України Петром Порошенко заявив радник прем'єр-міністра великої Британії з питань національної безпеки Кім Даррок, передає прес-служба Порошенка.

Згідно з повідомленням прес-служби українського Президента, Даррок заявив про підтримку прем'єром Великобританії мирного плану Порошенка.

"Ми вперто підтримуємо продовження санкцій щодо Росії, поки російські військові не залишать територію України, і це наша чітка позиція в рамках Європейського Союзу", - зазначив Даррок.

Сторони обговорили подальші спільні українсько-британські кроки для мирного врегулювання на Донбасі, а також стан виконання домовленостей між Президентом України і прем'єр-міністром Великобританії Девідом Кемероном, які були досягнуті під час саміту НАТО в Ньюпорті.

Порошенко також поінформував співрозмовника про підтримку українським парламентом у першому читанні президентського законопроекту про Антикорупційне бюро. "Це голосування є дуже хорошим сигналом консолідації влади і створює хорошу основу для подальшої боротьби з корупцією", - сказав Президент.

Нагадаємо, Європейський союз розширив санкції проти Росії 12 вересня.