ua en ru

Великобританія розгляне ратифікацію УА України з ЄС у найближчі місяці

Великобританія розгляне питання ратифікації угоди про асоціацію України з Євросоюзом у найближчі місяці.

Великобританія розгляне питання ратифікації угоди про асоціацію України з Євросоюзом у найближчі місяці. Про це заявив директор секретаріату з глобальних і європейських питань Кабінету міністрів Великобританії Ангус Лапсли під час зустрічі із заступником глави Адміністрації Президента України Валерієм Чалим в Києві, передає прес-служба АПУ.

"Валерій Чалий ознайомив британську делегацію з внутрішньодержавними механізмами імплементації в Україні угоди про асоціацію з ЄС і висловив сподівання, що Великобританія не буде зволікати з ратифікацією угоди в національному парламенті. Ангус Лапсли повідомив, що це питання в найближчі місяці буде винесений на обговорення Парламенту Великобританії", - йдеться в повідомленні.

Крім того, Лапсли висловив підтримку зусиллям України щодо мирного врегулювання ситуації на Донбасі, а також закликав продовжувати боротьбу з корупцією з метою створення належного клімату для збільшення іноземних інвестицій в українську економіку.

Нагадаємо, раніше Президент України Петро Порошенко заявляв, що Україна і Євросоюз виконали всі формальності для запуску угоди про асоціацію з 1 листопада 2014 р.

ЄС та Україна підписали Угоду про асоціацію в два етапи: політичну частина 21 березня 2014 р., економічну - 27 червня 2014 р. Європейський парламент і Верховна Рада ратифікували СА 16 вересня. При цьому 12 вересня сторони прийняли рішення відкласти вступ в силу ЗВТ.