ua en ru

Великобританія прийме на лікування 5 українських військових

Великобританія прийме для надання хірургічного лікування п'ять українських військовослужбовців з важкими травмами, отриманими в боях на Донбасі.

Великобританія прийме для надання хірургічного лікування п'ять українських військовослужбовців з важкими травмами, отриманими в боях на Донбасі. Про таке рішення оголосив міністр закордонних справ Філіп Хаммонд, передає прес-служба МЗС Великобританії.

Лікування буде проводитися в лікарні королеви Єлизавети в Бірмінгемі. Перший поранений солдат прибув у Бірмінгем на цьому тижні, другий відправиться до Великобританії в січні. Після цього бригада хірургів з лікарні королеви Єлизавети поїде в Київ, щоб визначитися з іншими пораненими, яким буде надана медична допомога від Великобританії.

"Великобританія підтримує український народ і уряд в захист їх незалежності і роботі в напрямку політичних, економічних і управлінських реформ, життєво необхідних для відновлення країни. Хірургічне відділення лікарні королеви Єлизавети має великий досвід і навички в лікуванні бойових травм, і я радий, що ми можемо використовувати цей досвід, щоб перебудувати життя тих, хто був важко поранений в ході конфлікту в Східній Україні", - заявив глава МЗС Хаммонд.

Нагадаємо, за даними МЗС України, на лікуванні за кордоном зараз перебувають понад 100 українських військових.