ua en ru

Великобританія занепокоєна вироком Юлії Тимошенко

Обвинувальний вирок, винесений лідеру української опозиції Юлії Тимошенко, викликає глибоке занепокоєння. Про це заявив міністр закордонних справ Великої Британії Вiльям Хейг, передає прес-служба "БЮТ-Батьківщина".
"Незалежні експерти-юристи, включаючи Данський Гельсінський комітет, прийшли до висновку, що у судовому процесі проти Тимошенко мали місце численні та серйозні порушення фундаментальних правових принципів, що напряму суперечить загальноєвропейським цінностям", - сказав він.
"Україна заявляє, що вона хоче колись вступити до ЄС. Велика Британія підтримує цю мету. Але цього не станеться, поки Україна не продемонструє, що вона дотримується найвищих демократичних стандартів, верховенства права та незалежних, прозорих та справедливих судових процесів", - наголосив Вiльям Хейг.
Він зазначив, що засудження Тимошенко та поточні справи проти інших колишніх членів уряду ставлять під сумнів відданість України цим цінностям.
"А це може стати великою перешкодою для підписання й ратифікації Угоди про асоціацію та глибоку і всеохоплюючу зону вільної торгівлі з ЄС", - заявив міністр закордонних справ Великої Британії.
Як повідомлялося, Печерський районний суд Києва визнав екс-прем'єра України, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко винною у перевищенні повноважень під час підписання газових контрактів з РФ і засудив її до 7 років позбавлення волі.