ua en ru

Великобританія може збільшити військову допомогу Франції для операції в Малі

Великобританія розгляне питання про збільшення військової допомоги Франції для операції проти ісламістських бойовиків в Малі, передає Reuters. Як повідомив парламенту прем'єр-міністр країни Девід Кемерон, це питання буде обговорено у британському раді безпеки 22 січня.

"Ми розглядаємо транспортні ресурси та засоби спостереження, які ми можемо надати в користування французам, щоб допомогти їм у тому, що вони роблять", - сказав Кемерон під час виступу в парламенті.

На даний час французька авіація продовжує завдавати ударів по основним центрам ісламістських бойовиків на півночі Малі поруч з містами Тімбукту і Гао. Малійській армія 18 січня 2013 при активній підтримці французьких військових відновила контроль над містами Кона і частково Діабалі. Саме взяття на минулому тижні кони бойовиками спровокувало швидке втручання Франції.

Нагадаємо, конфлікт в Малі вибухнув в минулому році, коли група військових підняла заколот у столиці держави - Бамако. Путчем скористалися сепаратистськи налаштовані туареги і угрупування ісламістів, що діють на півночі країни.

Читайте також: Німеччина надасть Малі гуманітарну і технічну допомогу, але не братиме участі у військових діях