ua en ru

Великобританія готова надавати Україні допомогу в реалізації необхідних заходів для підписання СА з ЄС

Угода про асоціацію необхідна, як Україні, так і ЄС. Про це в ході засідання комітету Верховної Ради України (ВР) з питань європейської інтеграції заявив посол Великобританії і Північної Ірландії в Україні Саймон Сміт, передає кореспондент РБК-Україна.

"Всеосяжна зона вільної торгівлі з ЄС, що є частиною угоди про політичну асоціацію, принесе величезні переваги Україні. Тому ми впевнені, що, говорячи про переваги, ми не повинні говорити абстрактно. Це не просто дасть можливість поліпшити інвестиційний клімат України, не просто розширить можливості українських компаній, дозволить створити судову систему з великим рівнем довіри ... В ЄС є спільне бачення того, що ця угода з Україною буде важливиоюі корисною для всіх нас", - заявив він.

З його слів, саме тому Великобританія готова і надалі надавати Україні допомогу в реалізації всіх необхідних кроків для підписання такої угоди: "Нами буде створено неформальний, координаційний комітет, який забезпечуватиме об'єднання наших зусиль. І ми раді, що в такому комітеті братимуть участь члени комітету з питань європейської інтеграції ВР ... Ми абсолютно відкриті до співпраці з вами".

Читайте також: Україна на сьогодні виконала в повному обсязі 9 вимог ЄС для підписання СА, - МЗС.