ua en ru

В Давосі будуть обговорені загальні принципи в новій ситуації

Щорічна сесія Всесвітнього економічного форуму (ВЕФ) розпочнеться 26 січня 2011 р. у швейцарському місті Давос. У ході 5-денного форуму близько 2500 представників політичних і комерційних еліт з усього світу обговорять головну тему даної сесії форуму - "Загальні принципи в новій ситуації", передає "Сіньхуа".
В якості найвищого неофіційного всесвітнього економічного форуму, сесія ВЕФ у Давосі, що проходить щорічно в кінці січня, відома як важливе "вікно" для огляду перспектив світової економіки, і є важливим джерелом інформації для визначення економічної ситуації в поточному році.
Хоча нинішня світова економіка відновлюється і різкого стрибка вниз поки не передбачається, однак перед нею стоїть інше випробування - "перегрів або переохолодження", яке не дозволяє відновленню проходити успішно. Незалежно від того, коли закінчиться ця криза, вона вже принесла глибокі зміни в глобальну політичну та економічну архітектоніку. Саме з цієї причини тема нинішньої щорічної сесії ВЕФ і сформульована як "Загальні принципи в новій ситуації".
Голова ВЕФ Клаус Шваб, проінформувавши минулого тижня про головні питання обговорень на нинішній сесії форуму, зазначив, що в світі відбулися докорінні зміни. Так звана нова ситуація передбачає найголовніше - перенесення центру ваги глобальної політики і економіки з заходу на схід і з півночі на південь.
У результаті кризи також виявилися недоліки колишньої моделі управління глобальною економікою в умовах економічної глобалізації. ВЕФ вважає, що "Група 20" як і раніше є структурою, яка краще за інших зможе після фінансової кризи визначити нову модель управління і модель багатонаціонального керівництва. З метою просування реформування моделі управління глобальною економікою в рамках "Групи 20" на цьогорічній щорічній сесії ВЕФ будуть проведені обговорення ролі та майбутнього розвитку "Групи 20".