ua en ru

Вдова загиблого бійця АТО подала позов до РФ

Вдова загиблого бійця АТО подала позов до РФ Ілюстративне фото (РБК-Україна)

Вдова вимагає стягнути з РФ 60 тис. євро моральної шкоди

Вдова загиблого у ході антитерористичної операції (АТО) українського військового подала до суду на Російську Федерації (РФ) та просить стягнути 60 тисяч євро моральної шкоди. Про це повідомляє "Судова влада України".

Зазначається, що таку суму грошей вдова хоче стягнути з Росії в своїх інтересах та в інтересах своєї малолітньої доньки.

"На обгрунтування вимог позивачка зазначила, що чоловік, відповідно до розпорядження Адміністрації Державної прикордонної служби України у складі маневреної групи виконував завдання з посилення охорони державного кордону на ділянках з Російською Федерацією в Донецькій області", - йдеться у повідомленні.

Відомо, що чоловік у липні 2014 року підірвався на фугасі збройних формувань РФ, коли евакуйовавув травмованих колег біля Шахтарська. Внаслідок підриву на фугасі БТР-80, яким керував військовий, загинув він та ще один військовослужбовець, зазнали поранень 8 військових.

У 2017 року Хмельницький міськрайонний суд встановив факт загибелі чоловіка позивачки при виконанні військового обов’язку у Шахтарську Донецької області внаслідок збройної агресії РФ проти України.

"Жінка вказує, що є загальновідомим факт військової агресії Російської Федерації проти України, в результаті чого загинув її чоловік, тож саме РФ повинна нести відповідальність за військові дії, в результати якої гинуть українці, і саме з цієї країни слід стягнути моральну шкоду на її користь, завдану загибеллю чоловіка та батька", - говориться у повідомленні.

Наразі судом відкрито провадження по справі та призначено справу до судового розгляду.

Нагадаємо, як повідомив президент України Петро Порошенко 19 вересня 2018 року, на фронті на сході України від початку агресії Росії загинули 2911 українських військових.

Як повідомляло 13 вересня РБК-україна із посиланням на СБУ, в Україні ще не вдалося ідентифікувати 75 військовослужбовців, які загинули під час бойових дій на Донбасі.