ua en ru

Порошенко назвав кількість загиблих військових на Донбасі від початку агресії РФ

Порошенко назвав кількість загиблих військових на Донбасі від початку агресії РФ Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

На Донбасі вже загинули майже 3 тис. військовослужбовців України

На фронті на сході України від початку агресії Росії загинули 2911 українських військових. Про це повідомив президент України Петро Порошенко під час робочої поїздки до Львова у середу, 19 вересня, передає прес-служба глави держави.

Порошенко наголосив, що "український народ і українська влада ніколи не будуть більше питати в Путіна дозволу йти в Європу".

"Вибороли. І завжди пам’ятатимемо, що ми з вами заплатили дуже високу ціну. 2911 українських героїв віддали своє життя на фронті за саме право нашого вибору. Тому ми будемо діяти рішуче, наполегливо і сміливо. Боротьба за незалежну соборну Україну триває, але ми вийдемо з цієї боротьби переможцями", - підкреслив президент.

Нагадаємо, як повідомляло 13 вересня РБК-україна із посиланням на СБУ, в Україні ще не вдалося ідентифікувати 75 військовослужбовців, які загинули під час бойових дій на Донбасі.

Раніше повідомлялось, що в списку зниклих безвісти на Донбасі знаходяться 294 людини. Також в квітні цього року стало відомо, що Україна ідентифікувала десятки тисяч росіян, котрі воювали на Донбасі.