ua en ru

Вдова Маккейна може зайняти його посаду в сенаті, - NYT

Вдова Маккейна може зайняти його посаду в сенаті, - NYT Фото: Сінді і Джон Маккейн (з відкритих джерел)

Сінді Маккейн розглядається як один з кандидатів на пост сенатора

Вдова американського сенатора штату Арізона Джона Маккейна Сінді розглядається як один з кандидатів на його посаду. Про це пише видання The New York Times з посиланням на неназваних членів Республіканської партії.

Як повідомляється, губернатор Арізони Даг Дьюсі розглядає можливість призначити Сінді Маккейн на посаду тимчасово виконуючого обов'язки сенатора від штату.

Зазначається, що після смерті Маккейна Дьюсі повинен вибрати того, хто займе його місце до 2020 року, коли пройдуть вибори сенатора від штату. У список кандидатів, яких розглядає губернатор, потрапила вдова Маккейна, Сінді, а також екс-сенатор Джон Кайл і два колишніх члена Палати представників Джон Шадегг і Метт Салмон.

Також підкреслюється, що вибір Дьюсі надзвичайно важливий для стану справ в сенаті.

Як зазначається, з одного боку від губернатора вимагають знайти схожого по духу Маккейну кандидата, який готовий виступити проти президента. З іншого боку, його закликають поставити на цей пост республіканця - прихильника Дональда Трампа.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що в США у віці 81 року помер сенатор Джон Маккейн. Зазначимо, він протягом тривалого часу лікувався від пухлини мозку.

За день до смерті сенатор відмовився від лікування.

Маккейн відноситься до числа сенаторів, які виступали з найбільш жорсткою критикою щодо Росії. Американський законодавець не раз закликав ввести нові санкції проти Росії. Члени Конгресу назвали останній прийнятий оборонний бюджет США його ім'ям.

Також повідомлялося, що Маккейна поховають в столиці штату Меріленд Аннаполісі.

Прощання з Маккейном пройде в будівлі законодавчої асамблеї штату Арізони. Саме цей штат Маккейн представляв в американському Конгресі протягом 35 років.