ua en ru

Найважливіший результат саміту для України - перенесення співробітництва з ЄС у економічну площину, - політолог

Перенесення питань співробітництва між Україною та Євросоюзом з політичної в економічну площину - найважливіший для нашої держави результат саміту у Вільнюсі. Таку думку висловив політолог Кость Бондаренко.

"Те, що Президенту України вдалося достукатися до Євросоюзу, зробити так, що Європа почула про наші економічні проблеми і готова їх обговорювати - найважливіший для нашої держави результат саміту. Європа не закриває для України двері. І Україна, в свою чергу, не змінює вектор руху - про це Президент сказав прямо і недвозначно. Але тепер сторонами будуть обговорюватися не питання звільнення Тимошенко, а питання фінансової допомоги Україні, питання економічного розвитку нашої держави. З точки зору захисту інтересів України та захисту інтересів простих громадян, це правильно", - зазначив Бондаренко.

Нагадаємо, що Президент України Віктор Янукович на пленарному засіданні саміту ініціативи "Східне партнерство" у Вільнюсі заявив, що європейський вибір залишається для України стратегічним напрямком подальшого цивілізаційного розвитку.

"Вимушена пауза в процесі укладення угоди не означає припинення вкрай необхідних Україні євроінтеграційних реформ", - сказав він.(http://www.president.gov.ua/ru/news/29617.html)

За словами Президента України, для нашої держави угода про асоціацію є детальним планом комплексної модернізації згідно з європейськими цінностями і стандартами. За останній період Україна досягла відчутного прогресу на шляху реформ.

"Ми налаштовані наполегливо продовжувати цю роботу", - сказав Янукович на саміті.