ua en ru

ВАСУ заявляє про тиск з боку народних депутатів

ВАСУ заявляє про тиск з боку народних депутатів Фото: Вищий адміністративний суд України (УНІАН)

Вчора нардепи увірвалися до ВАСУ і вимагали документи щодо Артеменка

Вищий адміністративний суд України заявляє про неприпустимість тиску з боку народних депутатів у зв'язку з вчорашньою ситуацією в суді. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ВАСУ.

Повідомляється, що 6 грудня 2017 року група нардепів на чолі з лідером Радикальної партії Олегом Ляшком увірвалася до ВАСУ і вимагала надати копію судового рішення про дострокове припинення повноважень народного депутата України Андрія Артеменка з відміткою про вступ рішення в законну силу.

"Як пізніше пояснив Ляшко, це рішення їм необхідно для того, щоб Центральна виборча комісія надала мандат наступному за списком кандидату від Радикальної партії", - йдеться в повідомленні.

У ВАСУ зазначили, що за день до цього отримали відповідний запит ЦВК і передали судді-доповідачу у справі для надання відповіді. Проте вже вранці 6 грудня група нардепів звинуватила суд у затягуванні і блокуванні призначення наступного нардепа. У суді підкреслюють, що на копії судового рішення не передбачено проставлення ніяких відміток про вступ його в законну силу, тому нардепи намагалися незаконно отримати відповідь.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Вищий адмінсуд визнав законним позбавлення громадянства екс-нардепа Артеменка.

19 лютого 2017 року Артеменко передав колишньому раднику президента США Дональда Трампа Майклу Флінну план нормалізації відносин між Україною та Росією для скасування санкцій. Наступного дня його виключили зі складу фракції Радикальної партії, а прокуратура викликала на допит у справі про держзраду.

Навесні Артеменка позбавили українського громадянства, так як у нього з 2005 року було ще й громадянство Канади. У травні спікер Верховної Ради оголосив про дострокове припинення повноважень нардепа.