ua en ru

ВАСУ відмовився скасувати "поправку Кличка", - ПР

ВАСУ відмовився скасувати зміни в Податковий кодекс, згідно з якими лідер партії "Удар" Віталій Кличко не може бути кандидатом у Президенти на виборах в 2015 р.

Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) відмовився скасувати рішення Верховної Ради про внесення змін в Податковий кодекс, згідно до якого лідер партії "Удар" Віталій Кличко не може бути кандидатом у Президенти України на виборах у березні 2015 р. Про це заявив народний депутат від Партії регіонів Михайло Чечетов, повідомляє прес-служба партії.

"Вищий адміністративний суд України відмовився скасовувати рішення Верховної Ради щодо голосування за внесення змін до Податкового кодексу по так званій "поправці Кличко"... Такі зміни в законодавство, ініційовані депутатом від "Батьківщини", а фактично головною політради "Батьківщини" Арсенієм Яценюком, на думку експертів, роблять остаточно неможливим балотування лідера "Удару" Віталія Кличка в Президенти в березні 2015 р.", - сказав він.

Варто відзначити, що народний депутат від партії "Удар" Валерій Карпунцов в коментарі РБК-Україна повідомив, що в партії "Удар" ще не отримали відповідного рішення ВАСУ і їм про нього нічого невідомо.

Нагадаємо, в Україні з 1 січня 2014 р. набув чинності закон № 657-VII "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо обліку та реєстрації платників податків та удосконалення окремих положень". При цьому як раніше заявляв народний депутат від фракції "Удар" Віктор Чумак, цей закон серед іншого вносить поправку до Податкового кодексу про заборону балотуватися в Президенти тим, хто має вид на проживання в інших країнах.