ua en ru

ВАСУ оголосить рішення у справі про позбавлення мандата Маркова через годину

Вищий адміністративний суд України (ВАСУ ) пішов до дорадчої кімнати для ухвалення рішення за позовом Юрія Кармазіна про позбавлення мандата народного депутата України Ігоря Маркова. Про це заявив головуючий суддя Юрій Цвіркун, передає кореспондент РБК - Україна.

"Суд видаляється до нарадчої кімнати", - заявив Цвіркун.

За його словами , рішення буде оголошено приблизно через годину, тобто в 11:20.

Раніше в ході судового засідання пройшли судові дебати . Представник Кармазіна Олексій Оскер в ході дебатів зазначив , що суд повинен винести рішення про скасування рішення Центральної виборчої комісії та скасувати реєстрацію народного депутата Ігоря Маркова. Також позивач у своєму позові вимагає, щоб суд зобов'язав ЦВК призначити повторні вибори на одномандатному виборчому окрузі № 133.

"Просимо повністю задовольнити наш позов", - заявив Оскер.

У свою чергу, представник народного депутата Ігоря Маркова Олександр Казарновський зазначив, що адміністративний позов не може бути задоволений. У ході дебатів Казарновський зазначив, що докази, на які спирається позивач, не можуть бути враховані в якості доказів. Адже частина матеріалів, на які спирається позивач, є матеріалами ще незавершеної кримінальної справи.

"Ми вважаємо, що вимоги позивача не доведені, тому ми просимо не задовольняти позов", - заявив Казарновський.