ua en ru

У ВАСУ назвали переатестацію суддів "помстою"

У ВАСУ назвали переатестацію суддів "помстою" Фото: заступник голови Вищого адмінсуду України Михайло Цуркан ("Закон і Бізнес"/ZiB)

Про це сьогодні заявив заступник голови Вищого адміністративного суду Михайло Цуркан

Існуючий підхід переатестації суддів в Україні наштовхує на думку, що йдеться про помсту суддівській системі. Про це заявив заступник голови Вищого адміністративного суду України (ВАСУ) Михайло Цуркан сьогодні на брифінгу в Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

"Всі зійшлися на тому, що буде переформатування існуючої системи судів. Так чи не краще сформувати нову систему, нехай паралельну? Сказати: шановні...так, як, у принципі, у проекті Конституції записано, ось вам нова система - ви маєте право претендувати на місця в цій новій системі, але винятково через конкурси: хто бажає - ідіть, хто не бажає - дякуємо за службу, до побачення. Це нормальний підхід", - наголосив Цуркан.

За словами заступника голови ВАСУ, існуючий підхід наштовхує на думку, що в даному разі "йдеться про помсту тій системі, яка, на думку деяких, як кажуть, слугувала злочинному режиму".

У ВАСУ назвали переатестацію суддів "помстою"

Фото: голова ВАСУ Олександр Нечитайло та його заступник Михайло Цуркан (РБК-Україна)

Нагадаємо, переобраний у березні минулого року головою Вищого адмінсуду України Олександр Нечитайло в інтерв'ю РБК-Україна незабаром після повторного вступу на посаду розкритикував окремі положення судової реформи, а також виступив за створення Верховного адмінсуду в Україні.