ua en ru

У Варшаві активісти вийшли на масовий протест проти судової реформи

У Варшаві активісти вийшли на масовий протест проти судової реформи Фото: мітинг у Польщі (yuriybanakhevychtwitter)

Мітинг у Варшаві розпочався близько 15:00 за місцевим часом

У столиці Польщі Варшаві активісти вийшли на масовий протест проти спірної судової реформи. Про це повідомляє Gazeta Wyborcza.

"Коло польського Сейму в столиці Польщі почався протест проти суперечливою реформи судоустрою, яку пропонує провести правляча партія "Право і справедливість", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, мітинг розпочався близько 15:00 за місцевим часом. Активісти беруть на мітинг прапори Польщі та Європейського Союзу.

Наголошується, що на думку протестувальників, реформа руйнує незалежність судової системи і веде до знищення польської держави".

Так, Сенат Польщі раніше, слідом за нижньою палатою парламенту Сеймом, проголосував за поправки до закону про Національний судовому раді та структурі судів. Нововведення підпорядковують Верховний суд міністерству юстиції і посилюють вплив уряду на призначення голів судів.

Польська опозиція різко розкритикувала зміни в системі правосуддя. Партія "Громадянська платформа" оголосила проведення акції протесту 16 липня 2017 року. У свою чергу, Єврокомісія планує наступного тижня дати свою оцінку судовій реформі.

altaltalt
Фото: мітинг у Польщі (Mirek Szczerba twitte2r, yuriy banakhevych twitter

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Польщі кілька сотень людей 15 липня 2017 року вийшли до президентського палацу у Варшаві на акцію протесту проти судової реформи. Вони закликали польського президента Анджея Дуду накласти вето на законопроект, який підпорядковує Верховний суд країни міністерству юстиції.