ua en ru

ВАО АЕС розпочала першу корпоративну перевірку "Енергоатому"

ВАО АЕС розпочала першу корпоративну перевірку "Енергоатому" Фото: НАЕК "Енергоатом"

Корпоративна партнерська перевірка триватиме до 13 листопада

Корпоративна партнерська перевірка Всесвітньої асоціації операторів атомних електростанцій (ВАО АЕС, WANO) пройде в Національній атомній енергогенеруючій компанії "Енергоатом" до 13 листопада. Про це повідомили у прес-службі НАЕК.

Як зазначається, серед головних завдань перевірки - вивчення ситуації з корпоративним керівництвом і управлінням в "Енергоатомі", аналіз взаємодії між дирекцією компанії та її відокремленими підрозділами.

Команда ВАО АЕС проведе незалежну оцінку ефективності корпоративної стратегії, політики, рішень і нагляду, що здійснює "Енергоатом" щодо АЕС.

Корпоративна партнерська перевірка ВАО АЕС відрізняється від звичайних партнерських перевірок асоціації тим, що розглядає не конкретні факти виробничої діяльності, а базується на інтерв'юванні топ-менеджерів компанії.

Команду партнерської перевірки ВАО АЕС очолив голова Громадянського комітету безпеки АЕС Дуковани Алеш Йон (Чехія). До складу команди увійшли 11 представників від усіх регіональних центрів ВАО АЕС, зокрема - Петер Туомінен (Фінляндія), Лі Аллан Гард (США), Ольга Герман (Швеція), Масаши Йокота (Японія), Албена Беляново (Болгарія) та ін.

"Минулого місяця ми завершили міжнародну частину проекту будівництва Національного центру підготовки ремонтного і керівного складу, яка реалізовувалася разом з Єврокомісією, і в наступному році плануємо ввести його в експлуатацію. Такий центр підготовки є унікальним у світі, і ми плануємо вивести його на міжнародний рівень", - зазначив президент "Енергоатому" Юрій Недашковський.

Всесвітня асоціація організацій, що експлуатують атомні електростанції (ВАО АЕС, WANO), об'єднує всіх операторів АЕС світу, а також сприяє обміну досвідом експлуатації АЕС. До складу всесвітньої ради керуючих ВАО АЕС входять 14 членів, серед яких керівники найбільших світових операторів АЕС, у тому числі президент НАЕК "Енергоатом" Юрій Недашковський (обраний в червні 2014 р. у Будапешті).

Нагадаємо, "Енергоатом" отримав 1,3 млрд грн чистого прибутку за 9 місяців.