ua en ru

У Житомирі обмежена подача води населенню міста за борги.

ВАТ ЕК «Житомиробленерго» обмежило енергопостачання КП «Житомирське управління водопровідно-каналізаційного господарства» за борги, внаслідок чого з 15:00 29 квітня житомирський водоканал обмежив подачу води населенню міста, передає кореспондент РБК-Україна.

Як пояснив заступник мера Житомира Олександр Марцун, відключені 3 з 4 насосів станції третього підйому, які забезпечують подачу води на середні і верхні поверхи мікрорайонів Польова, Малікова, Крошня, Богунія (спальні мікрорайони Житомира).

«Практично в кожному мікрорайоні є дома, де на верхніх поверхах відсутня вода», - сказав О.Марцун.

В той же час він не вважає ситуацію надзвичайною, оскільки, «вода є на нижніх поверхах» практично всіх будинків і тому він не може назвати точну цифру мешканців міста, які залишилися без води.

Він повідомив, що обмеження подачі води пов'язані із заборгованістю водоканалу перед енергопостачальною компанією ВАТ «Житомиробленерго». За даними енергетиків, з лютого по квітень 2010 р. сума боргу збільшилася з 401 тис. грн - до 1,7 млн грн.

За даними мерії, в структурі боргу 1,4 млн грн складають кошти підприємств і організацій, які фінансуються з держбюджету.

Заступник мера заявив, що 30 квітня ввечері водопостачання міста буде відновлено в повному обсязі, оскільки на засіданні надзвичайної комісії в облдержадміністрації, були досягнуті домовленості про це.