ua en ru

В.Ющенко підписав указ про створення національного природного парку "Нижньосульський".

Президент України Віктор Ющенко підписав указ про створення національного природного парку «Нижньосульський». Про це повідомляє Головне управління інформаційної політики Секретаріату президента.

Президент постановив створити на території Глобинського, Оржицького та Семенівського районів Полтавської області, Чорнобаївського району Черкаської обл. національний природний парк «Нижньосульський».

До території національного природного парку «Нижньосульський» погоджено в установленому порядку включення 18635,11 гектара земель державної власності, у тому числі 1315 гектарів земель, які вилучаються у Державного підприємства «Золотоніське лісове господарство» і надаються парку в постійне користування, 441,3 гектара земель запасу на території Оржицького району та 431 гектара земель запасу на території Семенівського району, які надаються парку в постійне користування, та 16447,81 гектара земель, які включаються до складу національного природного парку без вилучення, згідно з додатком.

Кабмін має забезпечити вирішення питання щодо утворення адміністрації національного природного парку «Нижньосульський» та належного її функціонування; затвердження у тримісячний строк у встановленому порядку Положення про національний природний парк «Нижньосульський»; підготовку протягом 2010-2011 років матеріалів та вирішення відповідно до законодавства питання щодо надання 2187,3 гектара земель у постійне користування національному природному парку «Нижньосульський», а також розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок і проекту землеустрою з організації та встановлення меж території національного природного парку, отримання державних актів на право постійного користування.