ua en ru

В.Янукович заявив, що чекає згоди Б.Обами для проведення зустрічі.

Президент України Віктор Янукович заявив, що чекає згоди Президента США Барака Обами для проведення зустрічі. Про це він заявив під час перебування у Брюсселі в інтерв'ю BBC. «Я поставив питання послу США пану Теффту, що я готовий визначити термін візиту до Вашингтону. І, безумовно, у нас є багато питань, які накопичились також, для того, щоб їх обговорити з Президентом США паном Обамою. Я чекаю відповіді», - сказав він.

На запитання, що зараз відбувається з коаліцією, глава держави зазначив: «Коаліція буде українською, проукраїнською, і вона, безумовно, буде створена найближчим часом у Верховній Раді, і буде створений професійний уряд. Це вкрай необхідно зробити якомога скоріше тому, що Україна не має бюджету - це вперше за всі роки незалежності. Україна сьогодні працює в ручному управлінні, і це вкрай негативно впливає на соціально-економічну ситуацію в нашій державі. І це обов'язок парламенту це зробити. Якщо парламент це не зробить, будуть дострокові парламентські вибори».

Президент зазначив, що в нього є «повна визначеність» щодо кандидатур на посади міністра оборони і міністра закордонних справ. «Я найближчим часом це проголошу», - сказав він.