ua en ru

В Україні оголошено черговий призов до Збройних сили.

Міністр оборони України Михайло Єжель підписав наказ «Про звільнення в запас військовослужбовців та черговий призов на строкову військову службу в квітні-травні 2010 р.», повідомляє прес-служба Міноборони України.
За цим наказом у запас звільнятимуть військовців строкової служби, призваних рік тому, у квітні-травні 2009 р., а з лав Військово-морських сил - призваних 1,5 року тому, в жовтні-листопаді 2008 р.
Під новий призов підпадають громадяни України чоловічої статі 1985-1992 р.н., яким до дня відправки у військові частини виповнилося 18 років і які не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу або втратили його.
Загалом планується призвати 26 тис. осіб, що на 450 осіб менше, ніж восени минулого року. Із них до лав Збройних сил буде призвано 20 тис.осіб, що на 500 осіб більше, ніж восени, до Внутрішніх військ МВС України 5 тис.100 осіб та до Державної спеціальної служби транспорту (колишні залізничні війська) 900 осіб.
Екс-президент Віктор Ющенко наприкінці травня 2009 р. скасував пункти свого ж указу від грудня 2007 р., що передбачали до кінця 2010 р. завершити повний перехід війська на комплектування за контрактом. Час, на який відкладається повна відмова від призову до війська, відтак визначений уже не був.