ua en ru

У Полтаві в режим роботи маршрутного таксі переведена частина автобусів.

У Полтаві виконком перевів в режим роботи маршрутного таксі частину автобусів і підняв їм тариф на перевезення пасажирів з 1 грн до 1,25 грн. Про це сьогодні повідомила прес-служба міськвиконкому.

За їх даними, міські власті ухвалили таке рішення, прагнучи уникнути зупинки сгроадського транспорту в Полтаві. «З 24 грудня транспортники обіцяють страйк, якщо область не затвердить їм тариф в 1,25 грн, замість того, що існує -1 грн. Полтавчани вже сьогодні випробовують незручності, оскільки перевізники, наприклад, СП «УМАКО», не мають грошей, щоб купити зимове паливо. Автобуси просто не витримують міцного грудневого морозу і повертаються з маршрутів на базу. Тому власті вирішили змінити статус автобусів і підвищити тариф», - сказав представник міськвиконкому Полтави.

У прес-службі додали, що на маршрутах збережуться всі пільги згідно чинному законодавству і міській програмі «Турбота».

Нагадаємо, що 11 грудня в Полтаві перевізники пікетували ОДА вимагаючи підняти тариф на перевезення пасажирів з 1 грн до 1,25 грн. Представник Полтавської обласної асоціації перевізників Михайло Костов заявив, що тариф 1,25 грн в травні був вже узгоджений облдержадміністрацією, але потім підпис відкликали, і розпорядження не вступило в силу.

Голова Полтавської обласної державної адміністрації Валерій Асадчев заявив, що не підпише розпорядження по підвищенню вартості тарифу на перевезення в місті Полтаві. Разом з тим, він запропонував міським властям Полтави дотувати перевізників, якщо ті стверджують, що при нинішніх тарифах їх робота є нерентабельною.

Вартість проїзду в Полтаві в маршрутних таксі залишається найнижчою. Так, у Вінниці проїзд коштує 1 грн 50 коп., у Львові - 1 грн 75 коп., в Херсоні, Сумах, Чернігові, Луцьку, Сімферополі - 2 грн.