ua en ru

У Києві близько 10 тис. людей взяли участь у першотравневій демонстрації.

У Києві близько 10 тис. людей взяли участь у першотравневій демонстрації, передає РБК. За повідомленням прес-служби Компартії, урочисті заходи, організовані лівими партіями і Федерацією профспілок, почалися з покладання квітів до пам'ятника Леніну. Потім колона демонстрантів пройшла по Хрещатику. На головній площі України - Майдані Незалежності - відбувся першотравневий мітинг. Його учасники прийняли резолюцію, в якій говориться, що "нова влада зробила перші кроки, вселяють надію на швидке подолання кризових явищ у соціально-економічній сфері".
При цьому в документі міститься заклик до реформування економіки і переходу від сировинної до інноваційно-інвестиційної моделі розвитку, забезпечення гідного рівня зарплат, пенсій і стипендій. Після мітингу почався святковий концерт.
Під час масових заходів з нагоди святкування Дня міжнародної солідарності трудящих майже в 400 населених пунктах заплановано проведення понад 600 масових заходів. Найбільші з них очікуються в Криму, Донецькій, Миколаївській, Дніпропетровській областях та в Києві. Для забезпечення правопорядку залучено понад 8,5 тис. міліціонерів і військовослужбовців внутрішніх військ.