ua en ru

В Івано-Франківській обл. борг підприємств теплоенергетики за спожитий газ становить 106,8 млн грн.

В Івано-Франківській області борг підприємств теплоенергетики за спожитий природний газ перед ДК "Газ України" станом на 6 квітня 2010 р. становить 106 млн 837 тис. грн. Про це повідомив заступник голови Івано-Франківської облдержадміністрації Василь Брус на колегії облдержадміністрації у Снятинському районі, передає кореспондент РБК-Україна.

"В тому числі, за 1 квартал цього року борг за спожитий природний газ становить 53,058 млн грн", - додав В.Брус. Він зазначив, що із 25 суб'єктів господарювання області заборгованість за використаний природний газ має 21 підприємство теплоенергетики .

За його інформацією, основними боржниками за газ є комунальні підприємства "Івано-Франківськтеплокомуненерго" - 89,907 млн грн та "Водотеплосервіс" (м.Калуш) - 6,579 млн грн.

В.Брус наголосив, що у цьому році виплата дотацій підприємствам теплоенергетики для компенсації різниці в тарифах покладена на місцеві бюджети.

В.Брус також нагадав, що відповідно до доручення першого віце-прем'єр-міністра Андрія Клюєва підприємства теплоенергетики зобов'язані повністю погасити заборгованість за газ до 1 жовтня 2010 р.