ua en ru

В Івано-Франківську у 2009 р. податковий борг комунальних підприємств збільшився на 26% - до 36,9 млн грн.

В Івано-Франківську у 2009 р. податковий борг комунальних підприємств збільшився на 25,9% або на 7,6 млн грн порівняно із 2008 р. і станом на 1 лютого 2010 р. становив 36,9 млн грн, повідомила сьогодні на оперативній нараді у міськвиконкомі заступник начальника ДПІ м. Івано-Франківська Марія Семанів.
"За 2009 р. комунальні підприємства допустили ріст податкового боргу до зведеного бюджету в сумі 7,6 млн грн, в тому числі до державного бюджету - 7,4 млн грн", - заявила вона.
За даними М.Семанів, найбільшу податкову заборгованість мають комунальні підприємства "Івано-Франківськтеплокомуненерго" - 20,8 млн грн, "Івано-Франківськліфт" - 258 тис. грн, спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування населення - 660 тис. грн, дорожньо-ремонтне експлуатаційне управління - 413 тис. грн.
М.Семанів зазначила, що основною причиною зростання податкового боргу є несплата або неповна сплата самостійно задекларованих комунальними підприємствами платежів.
Вона закликала керівників комунальних підприємств погасити борги шляхом продажу активів, які не задіяні в основній діяльності підприємств, або ж погодити і суворо дотримуватись графіка погашення податкової заборгованості.
Нагадаємо, в м. Івано-Франківську 26 комунальних підприємств.