ua en ru

В зоні АТО збільшилася кількість обстрілів з боку бойовиків, 2 українських військових поранені, - штаб

В зоні АТО збільшилася кількість обстрілів з боку бойовиків, 2 українських військових поранені, - штаб

В зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі з 18:00 вчорашнього вечора, 11 січня, незаконні збройні формування 22 рази обстріляли позиції сил АТО, у тому числі з важкого озброєння. Про це йдеться в повідомленні прес-центру АТО в Facebook.

"Наші військові впевнено контролюють ситуацію і, при необхідності, наносять удари у відповідь, пригнічуючи найбільш активні вогневі точки терористів. Противник несе втрати", - йдеться в повідомленні.

Районом найбільшого загострення залишається донецький аеропорт і населені пункти біля нього. Вчора ввечері сталося зіткнення між бойовиками і захисниками нового терміналу аеропорту.

На донецькому напрямку терористи з мінометів обстріляли метеовишку донецького аеропорту і Авдіївку. Також, з мінометів, артилерії і реактивних систем залпового вогню "Град" бойовики в Донецькій області обстріляли Тоненьке, Піски і Дослідне, а з протитанкових керованих ракет - Гранітне.

На інших напрямках бойовики обстріляли з мінометів населені пункти Вуглегірськ, Ленінське та Гнутово, з артилерійських систем - околиці Никишино, а з "Градів" - населені пункти Отрадовка і двічі Гнутово.

Всього за добу незаконні збройні формування 63 рази обстріляли позиції наших військових. При цьому варто відзначити, що приблизно з години ночі і до самого ранку в зоні АТО спостерігається затишшя - за цих кілька годин тут не пролунало жодного пострілу.

Як повідомив в ході ранкового брифінгу 12 січня виконуючий обов'язки спікера Генштабу Збройних сил України Владислав Селезньов, всього з початку оголошення режиму припинення вогню, тобто з 5 вересня 2014 р, бойовики здійснили 4 тис. 947 обстрілів позицій українських військовослужбовців.

"Внаслідок обстрілу ми отримали двох поранених. Всім пораненим надана невідкладна медична допомога, і вони доставлені в медичні установи, де з ними працюють військові медики", - повідомив Селезньов.

"Загалом, у госпіталях та лікувальних закладах станом на сьогодні перебуває 169 військовослужбовців, у тому числі 6 тяжкопоранених", - додав він.

Нагадаємо, 10 січня, за даними штабу АТО, в зоні АТО за добу загинув один український військовий, 10 поранені.