ua en ru

В зоні АТО безпека гарантована лише акредитованим в СБУ журналістам, - інфоцентр РНБО

В зоні проведення антитерористичної операції (АТО) безпека може бути гарантована лише журналістам, що отримав акредитацію в Службі безпеки України (СБУ).

В зоні проведення антитерористичної операції (АТО) безпека може бути гарантована лише журналістам, що отримав акредитацію в Службі безпеки України (СБУ). Про це сьогодні на брифінгу заявив спікер інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко.

"У зоні антитерористичної операції журналісти, які отримали акредитацію в СБУ, працюють пліч-о-пліч з українськими військовими. Наші військові роблять все можливе, щоб убезпечити їх від поранень і загибелі", - повідомив спікер РНБО.

Нагадаємо, вночі в Донецьку під час зйомки репортажу біля однієї з військових частин української армії загинув оператор першого Російського телеканалу Анатолій Клян. Журналіст отримав кульове поранення в живіт і, незважаючи на спроби лікарів, помер.

Сьогодні вранці Слідчий комітет РФ порушив справу за фактом загибелі Кляна. Крім того, розслідування загибелі журналіста перебуває на контролі прокуратури Донецької області.