ua en ru

СК РФ порушив справу за фактом загибелі оператора Першого російського каналу

Слідчий комітет (СК) РФ порушив справу за фактом загибелі в Донецьку оператора Першого російського каналу Анатолія Кляна.

Слідчий комітет (СК) РФ порушив справу за фактом загибелі в Донецьку оператора Першого російського каналу Анатолія Кляна. Про це повідомляє прес-служба Слідчого комітету.

"Управлінням з розслідування злочинів, пов'язаних з використанням заборонених засобів і методів ведення війни, Слідчого комітету Росії порушено кримінальну справу за фактом вбивства в Донецьку оператора Першого каналу Анатолія Кляна за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст. 356 КК РФ (застосування заборонених засобів і методів ведення війни ) і ч. 2 ст. 105 КК РФ (вбивство загальнонебезпечним способом особи у зв'язку з його службовою діяльністю)", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляє прес-служба СК РФ, Клян в ніч з 29 на 30 червня у складі знімальної групи виїхав в одну з військових частин Донецька робити репортаж. Під час зйомок поряд з військовою частиною оператор отримав поранення в живіт, яке стало смертельним.

Як повідомив Перший російський канал, пораненого оператора на попутній машині доставили в медпункт, але лікарі не змогли врятувати постраждалого.

Крім того, згідно з повідомленням каналу, в організації зйомки журналістам допомагали сепаратисти.