ua en ru

У Житомирській обл. запущений "Межиріченський ГЗК" з виробництва ільменітового концентрату вартістю 140 млн грн

У Житомирській обл. запущений "Межиріченський ГЗК" з виробництва ільменітового концентрату для потреб титанової промисловості України вартістю 140 млн грн. Про це повідомили в прес-службі компанії Group DF.
За повідомленням прес-служби, потужність "Межиріченського ГЗК" становитиме до 200 тис. т ільменітового концентрату на рік.
Основними споживачами продукції "Межиріченського ГЗК" будуть ЗАТ "Кримський титан" і ВАТ "Сумихімпром". Інвестиції в будівництво фабрики, придбання обладнання перевищили 140 млн грн.
"Введення в дію нової збагачувальної фабрики дозволить вирішити проблему дефіциту ільменітового концентрату, пов'язаного зі зростанням його споживання основними українськими виробниками діоксиду титану", - заявив засновник і голова ради директорів Group DF Дмитро Фірташ.
Нагадаємо, "Межиріченський ГЗК" був зареєстрований в 1999 р. У 2002 р. підприємство отримало ліцензію на використання надр і через 4 роки почалося будівництво комбінату.
Планувалося, що експлуатація ГЗК почнеться в 2008 р., проте фабрика не розпочала роботу і була законсервована через розбіжності з Кабміном на етапі узгодження розміщення земельних ділянок для будівництва ліній електропередач (ЛЕП).
75% акцій ГЗК належить Group DF, а 25% знаходиться у власності держави (ДАК "Укрполіметали").