ua en ru

У Житомирській обл. порушено справу за розтрату виділених коштів МБРР

Прокуратура Житомирської області порушила кримінальну справу за фактом розтрати посадовими особами державного закладу Міністерства освіти і науки України понад 50 млн грн коштів, наданих Міжнародним банком реконструкції та розвитку (МБРР).

Прокуратура Житомирської області порушила кримінальну справу за фактом розтрати посадовими особами державного закладу Міністерства освіти і науки України понад 50 млн грн коштів, наданих Міжнародним банком реконструкції та розвитку (МБРР). Про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.

Як повідомляється, посадові особи, за попередньою змовою з приватними підприємствами, з порушенням процедури провели тендер на закупівлю товарів за бюджетні кошти і кредит, наданий МБРР. В подальшому, за завищеними цінами (іноді в 50 разів) було закуплено обладнання для навчальних кабінетів і в школи різних областей.

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).