ua en ru

У Запорізькій обл. припинено загоряння вітротурбіни на Ботієвській ВЕС після аварії

У Запорізькій області на Ботієвській вітроелектростанції (ВЕС) сталася аварія, жертв немає. Подія не становить загрози для життя і здоров'я співробітників Ботієвської ВЕС, а також жителів сусідніх сіл, які знаходяться на безпечній відстані більше 1 км.

У Запорізькій області на Ботієвській вітроелектростанції (ВЕС) сталася аварія, жертв немає. Про це повідомляє прес-служба ДТЕК.

"4 жовтня о 20:10 на Ботієвській ВЕС ("Вінд Пауер", ДТЕК) зафіксовано загоряння на вітроагрегаті першої черги станції... 5 жовтня о 3:50 повністю припинилося загоряння...", - йдеться в повідомленні компанії.

З моменту появи диму вітротурбіну, на якій стався спалах, було автоматично зупинено і відключено від високовольтної мережі.
На територію станції також прибули співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій.

На підприємстві створено комісію у складі співробітників "Вінд Пауер", Ботієвської ВЕС, компанії-постачальника вітротурбін Vestas, яка з'ясовує причини аварії.

Матеріальні збитки від загоряння буде компенсовано в межах договорів страхування операційної діяльності першої черги Ботієвської ВЕС. Розмір шкоди буде названий після завершення роботи комісії з розслідування причин події.

У суботу Ботієвська ВЕС продовжує працювати у штатному режимі. Подія не становить загрози для життя і здоров'я співробітників Ботієвської ВЕС, а також жителів сусідніх сіл, які знаходяться на безпечній відстані більше 1 км.

Нагадаємо, перші вітроустановки на найбільшій в Україні Ботієвській ВЕС було введено в експлуатацію 4 жовтня 2012 р.

У червні ц.р. ДТЕК залучив 138 млн євро для будівництва другої черги Ботієвської вітряної електростанції, завершити яке планується у 2014 р.

Раніше, у травні, повідомлялося про те, що ВАТ "Запоріжжяобленерго" проведе будівельні роботи на Ботієвській ВЕС на суму 175,188 млн грн.

ДТЕК - найбільша енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ), акціонером якої є Рінат Ахметов. Генеральний директор ДТЕК - Максим Тимченко. У ДТЕК працює 140 тис. осіб.

Основною продукцією ДТЕК є електроенергія. До портфеля активів компанії входять 10 ТЕС і 2 ТЕЦ загальною встановленою потужністю 18 ГВт; 1 ВЕС проектною встановленою потужністю 200 МВт; 5 підприємств з передачі та продажу електроенергії, які обслуговують понад 5,2 млн клієнтів - фізичних та юридичних осіб; 31 шахта і 13 вуглезбагачувальних фабрик; нафтогазовидобувні активи.

Відпуск електроенергії генеруючими підприємствами ДТЕК у 2012 р. склав 51,4 млрд кВт.год., закупівля електроенергії для постачання споживачам - 53,9 млрд кВт.год., видобуток вугілля підприємствами - 39,7 млн тонн, обсяг збагачення вугілля - 27,7 млн тонн. ДТЕК експортує електроенергію до 6 іноземних держав, вугільну продукцію - до 36 країн світу.

Консолідована виручка ДТЕК у 2012 р. склала 82,5 млрд грн, чистий прибуток - 5,9 млрд грн.