ua en ru

У Запорізькій обл. введена в експлуатацію Ботієвська ВЕС проектною потужністю 200 МВт

У Запорізькій обл. введена в експлуатацію Ботієвська вітроелектростанція проектною потужністю 200 МВт. Про це повідомляє прес-служба компанії ДТЕК. "Завершений монтаж 19 вітряних установок. Ще 11 вітряних турбін буде встановлено до кінця жовтня 2012 р. Перші "зелені" кіловати вже надійшли в мережу "Запоріжжяобленерго", - говориться в повідомленні.

До кінця 2012 р. всі 30 вітроустановок першої черги встановленою потужністю 90 МВт будуть запущені в єдину енергетичну систему України. Очікується, що ще 110 МВт потужності Ботієвської ВЕС будуть введені в експлуатацію до кінця 2013 р. Після виходу на проектну потужність 200 МВт Ботієвська ВЕС щорічно генеруватиме в середньому 686 ГВт/год електроенергії (еквівалент споживання 960 тис. сімей).

Виробником вітряних турбін для першої черги ВЕС є Vestas Deutschland, німецький підрозділ данської компанії Vestas Wind Systems AS. Інвестиції в будівництво станції встановленою потужністю 200 МВт складуть понад 350 млн євро.

ДТЕК будує дві інші ВЕС майбутнього вітропарку "ДТЕК Приазовський" - Приморську і Бердянську. Повне введення в експлуатацію трьох станцій вітропарку "Приазовський" загальною потужністю 550 МВт прогнозується до кінця 2015 р. Всього у вітропарк "ДТЕК Приазовський" (Запорізька область) планується вкласти близько 900 млн євро інвестицій.

Читайте також: Україна наростила виробництво електроенергії на 3,7%