ua en ru

У Запорізькій обл. міліція виявила та вилучила 2,4 тис. кущів конопель

У Запорізькій області 15 серпня під час санкціонованого обшуку міліція виявила і вилучила 2,4 тис. рослини каннабісу. Про це повідомляє прес-служба МВС.

"У рамках профілактичної операції" Мак-2013 "співробітники Гуляйпільського райвідділу ГУМВС України в Запорізькій області спільно з працівниками управління по боротьбі з незаконним обігом наркотиків ГУМВС отримали оперативну інформацію про те, що один з мешканців району влаштував на земельній ділянці біля свого будинку наркоплантацію. Ця інформація знайшла своє підтвердження", - йдеться в повідомленні міністерства.

Крім того, на горищі будинку міліціонери виявили та вилучили близько 3 кг висушеного наркотичного засобу того ж виду. Також правоохоронці виявили кімнату з необхідним обладнанням, яке використовувалося для вирощування розсади.

Вилучене направлено на дослідження в експертно-криміналістичний центр при ГУМВС. Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 310 Кримінального кодексу України (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель). Такі злочини караються штрафом від 100 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Встановлено, що вилучені наркотичні засоби вирощував і зберігав 54-річний власник домоволодіння. Подальше розслідування покаже весь ланцюжок, причетних до цього кримінального злочину осіб.

Нагадаємо, 13 серпня в Полтавській обл. співробітники МВС виявили близько 700 кг рослин конопель в кукурудзяному полі.