ua en ru

У Запоріжжі в 2013 р. створять обласний центр олімпійської підготовки

Згідно цільовій програмі розвитку фізичної культури і спорту в Запорізькій області на 2012-2016 рр.. в поточному році в Запоріжжі буде створено обласний центр олімпійської підготовки. Про це повідомляє прес-служба Запорізької обласної державної адміністрації (ОДА). За словами директора КП "Запорізька обласна школа вищої спортивної майстерності" Євгенія Боровских, основне завдання центру - підготовка спортсменів національних збірних команд до успішним виступам на престижних всеукраїнських та міжнародних змаганнях. Тут будуть проводитися постійно діючі навчально-тренувальні збори на спортивних спорудах, з урахуванням науково-методичного забезпечення всього процесу. Також будуть створені умови для належного медичного догляду за станом здоров'я спортсменів", - зазначив Боровских.

Планується, що тренування будуть проходити як на базі обласної школи вищої спортивної майстерності, так і в легкоатлетичному манежі ВАТ "Запоріжсталь". В постійний склад центру повинні увійти спортсмени, які протягом останніх двох років займали не нижче 1-8 місця в Олімпійських іграх, чемпіонатах світу, в фіналах кубків світу, а також не нижче 1 - 6 місця на чемпіонатах Європи та України.

Згідно з постановою Кабінету міністрів України від 7 вересня 2011 № 948 "Про затвердження Положення про центр олімпійської підготовки", обласні центри мають бути забезпечені кваліфікованим тренерсько-викладацьким складом, укомплектовані необхідною спортивною базою, місцями для харчування та проживання спортсменів, приміщеннями і обладнанням, які призначені для проведення реабілітаційно-відновлювальних заходів і т.д.

Читайте також: На будівництво нових спортивних комплексів на базі олімпійської підготовки необхідно 410 млн грн, - Сафіуллін