ua en ru

У Запоріжжі оголошено підозру в тероризмі двом росіянам і українцю

Прокуратура Запорізької області повідомила про підозру в участі в терористичній організації "Донецька народна республіка" (ч.1 ст.258-3 КК України) двом громадянам Росії і одному українцю. Про це повідомили у прес-службі облпрокуратури.

На період досудового слідства за клопотанням прокуратури цим особам обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, повідомив в.о. начальника відділу прокуратури Запорізької області Олександр Брусняк.

"Встановлено, що 52-річний громадянин Росії в червні цього року незаконно перетнув український кордон, після чого став стрілком - водієм військового підрозділу ДНР. Майже місяць він ніс службу на блокпостах у м. Слов'янськ. 62-річний пенсіонер, громадянин Російської Федерації, незаконно знаходився на території України з кінця червня цього року, брав участь у бойових діях у складі підрозділів ДНР і забезпечував функціонування цієї терористичної організації. А 33-річний українець, за даними слідства, сприяв терористам ДНР, повідомляючи їм інформацію військового характеру, а також організовував у м. Волноваха Донецької області незаконний референдум про незалежність ДНР", - йдеться в повідомленні.

Всіх фігурантів проваджень затримали співробітники СБУ в середині липня цього року при спробі виїхати до Російської Федерації. Досудове розслідування, яке проводить УСБУ України в Запорізькій області, перебуває на контролі прокуратури.