ua en ru

У Запоріжжі декілька тисяч підприємців зібралися на акцію протесту проти прийняття Податкового кодексу

У Запоріжжі перед будівлею обласної держадміністрації проходить масовий мітинг представників малого бізнесу. Підприємці, у більшості своїй, - з міських ринків, вимагають від Президента України Віктора Януковича ветувати Податковий кодекс, передає кореспондент РБК-Україна.
"Ми збираємо підписи за те, щоб ветувати Податковий кодекс, який, фактично, позбавляє нас і наші сім'ї можливості вижити", - заявила організатор мітингу, глава союзу підприємців "Ніка" Лідія Кривенко. За її словами, влада не спроможна до конструктивного діалогу, видимість якого вона створювала останні півроку.
"Нам залишається лише виходити на вулицю", - підкреслила вона.
Основні претензії підприємців - зниження верхньої межі звороту до 300 тис. грн, запровадження касових апаратів на ринках, зниження кількості людей, допустимого у роботі підприємства на єдиному податку, відрахування до Пенсійного фонду із платників єдиного податку. Колективне звернення підприємців із зібраними підписами буде вручено особисто губернаторові Борису Петрову, аби він передав його Президентові - заявили мітингуючі.
Приблизна кількість присутніх - 3 тис. людей.