ua en ru

У Запоріжжі понад тисячу мітингувальників вимагають скасувати пенсійну реформу і не скорочувати пільги

На центральній площі Запоріжжя зібралися більше тисячі мітингувальників з вимогами не скорочувати соціальні програми держави і скасувати пенсійну реформу, передає "5 канал".

Протестувати під обласну адміністрацію прийшли організації чорнобильців, ветеранів, обдурених вкладників і кілька політичних партій. Протестуючі вимагають назавжди зняти з розгляду Верховної Ради скандальний законопроект, який урізає пільги для різних категорій населення. У разі невиконання вимог люди обіцяють перекривати автошляхи і залізниці.
Також, проти обмеження пільг протестують афганці та чорнобильці і в Полтаві. Під стінами обласної держадміністрації зібралося близько півтисячі осіб. Учасники акції протесту вимагають від народних депутатів скасувати законопроекти, які анулюють частину пільг. Місцеві чиновники, в свою чергу, пообіцяли пільговикам залишити безкоштовний проїзд в міському транспорті.
Нагадаємо, 9 вересня парламент прийняв у першому читанні законопроект № 9127, розгляд якого було ініційовано урядом, "Про гарантії держави щодо виконання судових рішень". Згідно з цим законопроектом, Кабміну надається право встановлювати порядок і розмір виплат пільговим категоріям громадян.
Також 9 вересня закон про пенсійну реформу, який набирає чинності 1 жовтня 2011 р., підписав Президент України Віктор Янукович. Даний закон передбачає, зокрема, поетапне підвищення пенсійного віку для жінок з 55 до 60 років. Крім того, документ передбачає збільшення термінів виходу на пенсію для чоловіків-держслужбовців з 60 до 62 років.