ua en ru

У Західному Криму не використовується 12% прибережної землі, - Рескомзем АРК

На сьогоднішній день проведена інвентаризація земель Західного регіону Криму в межах 2-кілометрової прибережної смуги Чорного моря. Про це повідомляє інформаційний сектор Республіканського комітету із земельних ресурсів (Рескомзем) Автономної республіки Крим, передає кореспондент РБК-Україна.

У Рескомземі створена комісія з проведення комплексного аналізу стану земель Західного Криму. За словами глави Рескомзему Олександра Чабанова, згідно з інвентаризацією, уздовж прибережної смуги налічується близько 55 тис. га земель. При цьому більша її частина передана у власність або оренду землекористувачам, але 12% площ в даний час не використовується.

Всі дані по ділянках і землекористувачах, а також по категоріях земель в м. Саки. Євпаторія, Сакського, Чорноморського і Роздольненського районів нанесені на планово-картографічний матеріал в масштабі 1:3000. Робота ведеться з метою створення умов для розвитку Західного Криму як цілорічного міжнародного курортно-рекреаційного і туристичного центру, а також для вирішення питань, пов'язаних із забезпеченням ефективного природо- і землекористування. Передбачається, що проект розвитку західного регіону Криму має бути затверджений до 1-го вересня.