ua en ru

У законопроекті про місцеві вибори з'явилася норма, що обмежує доступ нових партій до виборів, - джерело

У проекті закону про вибори депутатів місцевих рад і мерів, який наступного тижня, можливо, буде внесений Президентом України Віктором Януковичем до Верховної Ради, з'явилася норма, що обмежує доступ нових партій до виборів. Про це повідомляють джерела "Дзеркала тижня".

Згідно пропонованій нормі, висувати кандидатів в депутати місцевих рад всіх рівнів мають право лише партійні осередки. І лише ті з них, які були офіційно зареєстровані за 365 днів до проведення виборів.
Нагадаємо, що в четвер, 24 червня, В.Янукович заявив, що місцеві вибори можуть відбутися 31 жовтня 2010 р. "Швидше за все, на 99% виборів будуть в жовтні місяці", - сказав глава держави.
Таким чином, у разі ухвалення законопроекту, наприклад від партії віце-прем'єра Сергія Тігіпка "Сильна Україна", зазначає газета, зможуть взяти участь висуванці лише від 427 осередків, а не зможуть - 785.
Крім того, за словами видання, серйозні проблеми виникають у політсили Арсенія Яценюка "Фронт змін". Лише 19 осередків партії, за даними Мін'юсту, зможуть делегувати на вибори своїх представників, а 631 - буде позбавлена такої можливості.