ua en ru

У Закарпатській обл. офіційно розпочне діяти програма ЄС щодо управління відходами

У Закарпатській обл. офіційно розпочне діяти програма ЄС щодо управління відходами, повідомляє прес-служба Представництва ЄС в Україні.
Проект називається "Управління відходами - ЄПДП Східний регіон" і має на меті сприяння країнам-партнерам в їхніх зусиллях щодо зниження ризиків, що виникають через неналежне управління відходами, що в свою чергу створює небезпеку забруднення довкілля для населення і для природних ресурсів, шляхом співпраці з країнами-партнерами в регіоні. Цей 4-річний проект вартістю 5,9 млн євро є складовою Східної регіональної індикативної програми ЄС ЄПДП (2007-2010 рр.) і буде впроваджений у всіх країнах ЄПДП Східного регіону, а саме в: Азербайджані, Білорусії, Вірменії, Грузії, Молдові та Україні, а також у Російській Федерації.
Головною метою є удосконалення управління відходами шляхом підтримки найкращих стандартів на очисних підприємствах, більш ефективні попереджувальні ініціативи, збільшення обсягів збору відходів та сортування, а також збільшення повторного використання, відновлення та безпечної утилізації відходів.