ua en ru

У Ємені жертвами збройних сутичок з урядовими військами стали 9 людей

Жертвами збройних зіткнень з урядовими військами в столиці Ємену м. Сані стали дев'ять чоловік, передає РБК з посиланням на Associated Press. За словами лікарів, загиблі померли від вогнепальних поранень в голову і тулуб, повідомляють місцеві медичні служби.
Напередодні повідомлялося, що представники єменської опозиції, що вимагають відставки чинного президента країни Алі Абдулли Салеха, оголосили про своє повній згоді з усіма пунктами плану передачі влади, запропонованого Радою співробітництва арабських держав Перської затоки. План передбачає відставку президента країни в найближчі 30 днів.
Масові акції протесту в Ємені проходять з кінця січня. Люди вимагають відставки президента країни, який перебуває при владі з 1978 р. До столиці держави в середині березня були введені підрозділи армії для підтримки порядку. Під час розгонів демонстрантів силами поліції по всій країні загинули вже більше 120 чоловік.
23 квітня 2011 А.Салех погодився на пропозицію Ліги арабських держав (ЛАГ) покинути свій пост в 30-денний термін і передати владу своєму заступнику в обмін на захист від судового переслідування. Однак протести в країні не припиняються. Натовпи людей на вулицях єменських міст вимагають негайного видворення президента з країни. Демонстрації проходять під гаслом "Ніяких переговорів, ніякого діалогу - йди у відставку або рятуйся втечею!".