ua en ru

У Ємені в зіткненнях між силами Салеха і опозиціонерами загинули 13 людей і 30 поранені

Щонайменше, 13 людей загинули і 30 поранені в ході зіткнень між силами Президента Ємену Алі Абдулли Салеха та опозиціонерами, повідомляє ВВС.
Вісім військових, що приєдналися до опозиції, і п'ятеро цивільних осіб загинули в результаті зіткнень у столиці Ємену Сані.
Командир однієї з основних бригад опозиційних сил генерал Алі Мухсін аль-Ахмар закликав міжнародне співтовариство "втрутитися і зупинити бійню", яку, за його словами єменський Президент влаштував для свого народу, повідомив телеканал "Аль-Джазіра".

Ситуація в Ємені загострилася в минулі вихідні, коли стало відомо, що близько 7 тис. солдатів республіканської гвардії відмовилися воювати на боці чинного Президента.

Проти Президента виступила не тільки опозиція, але і "Аль-Кайєда", бої з якою ведуть урядові війська.

Нагадаємо, 15 жовтня ц.р. уряд країни звинуватив опозиційну партію Іслах і прихильників Шейха аль-Ахмара - впливового лідера племені Хашид в обстрілі населених пунктів, що призвело, на думку влади, до загибелі декількох людей.

Раніше у суботу активісти опозиції повідомили, що сили безпеки відкрили вогонь, щоб розігнати опонентів Президента Алі Абдалли Салеха, які намагалися пройти маршем до центру міста. Вибухи і постріли були чутні в північній частині Сани - в районі Аль-Хасаба, де сталися зіткнення між підрозділами республіканської гвардії і представниками місцевих племен.

Антиурядові демонстрації в Ємені тривають з січня. Згідно з офіційними даними, в зіткненнях між прихильниками і супротивниками Президента Салеха загинули близько 1,5 тис. чоловік.