ua en ru

У Ємені бойовики підірвали один з головних нафтопроводів країни

На одному з головних нафтопроводів Ємену, що знаходиться в провінції Маріб, яка є головним місцем видобутку нафти, у четвер, 6 жовтня стався вибух бомби, повідомило вчора агентство "Сіньхуа". Міністерство оборони Ємену відзначило в заяві, що напад вчинили збройні сили племен, підтримувані опозицією. Цей нафтопровід підривався вже 6 разів протягом 10 днів.

Представник провінції Маріб сказав агентству, що після вибуху нафтопровід загорівся, над ним піднявся сильний дим.

З третьої декади січня цього року в різних провінціях і містах Ємену стали безперервно відбуватися антиурядові демонстрації, учасники яких вимагають від Президента Алі Абдалли Салеха піти у відставку. Антиурядові збройні сили племен і бойовики організації "Аль-Кайеда" багаторазово здійснювали підриви нафтопроводів. Міністр промисловості і торгівлі Ємену Хішам Шарафі раніше сказав, що підривні дії вже уряду завдали збитків на 1 млрд дол.

Демонстрації і озброєні зіткнення, що тривають кілька місяців, призвели до серйозної кризи в Ємені. В даний час в різних великих містах країни виникла паливна криза, тому сусідній Саудівській Аравії довелося надати Ємену в якості допомоги 3 млн бар. сирої нафти.