ua en ru

В Ємені заарештовано дівчину, підозрювану у відправці бомб-посилок у США

В столиці Ємену м.Сана заарештована дівчина за підозрою у відправленні посилок, начинених вибухівкою, передає Reuters. Про це повідомив адвокат затриманої Абдель Рахман Бурман. Разом з дівчиною під арешт потрапила і її мати.
За словами захисника заарештованої, він спілкувався зі знайомими дівчатами, які повідомили, що це "тиха студентка, яка ніяк не була причетна до будь-яких політичних чи релігійних груп".
"Я впевнений, що дівчина невинна. Немає ніякого сенсу в тому, щоб людина, що здійснює подібні дії, залишила би фотографію зі свого посвідчення особи або номер свого мобільного телефону", - додав адвокат.
Інших деталей затримання адвокат не надав.
Саме з ємену до Нью-Йорку напередодні були відправлені начинені вибухівкою посилки, адресовані іудейським релігійним організаціям. Небезпечний вантаж був перехоплений в Лондоні і Дубаї, так як посилки були відправлені транзитом саме через ці міста. Вибухівка знаходилося в картриджах для принтерів, які були в посилках. У підготовці невдалих терактів підозрюють єменське крило "Аль-Кайєди".