ua en ru

У Ємені 4 жовтня загинули щонайменше 16 людей

У Ємені як мінімум дві людини загинули у вівторок, 4 жовтня, від мінометного обстрілу в столиці Сані в боях між вірними Президентові силами і опозицією і ще 14 людей загинули в результаті авіаударів по ісламістах на півдні країни, повідомила влада і місцеві жителі, передає Reuters.

В Сані міна потрапила на ринок, розташований на вулиці Хайель в районі, де тривають зіткнення між проурядовими силами і озброєними прихильниками колишнього союзника Президента Алі Абдалли Салеха, а нині воєначальника повстанців генерала Алі Мохсена.

Щонайменше 10 людей загинули в результаті двох ударів ВПС Ємену в районі міста Джаар. Ще троє бойовиків і солдатів стали жертвами перестрілки в столиці провінції Абьян місті Зінджибар, про захоплення якого з рук ісламістів влада оголосила у вересні.

Правлячий понад 33 років Президент у січні зіткнувся з найбільш складним викликом за весь час у вигляді масових вуличних виступів. Зіткнення забрали сотні життів. Нова хвиля насильства прокотилася по Ємену у вересні з поверненням Салеха з Саудівської Аравії. Там 69-літній лідер був прооперований і залишався три місяці після поранення осколком в груди в результаті попадання артилерійського снаряда в президентський палац.

Протестуючі звинувачують Президента, його сім'ю і уряд в широкомасштабній корупції і неспроможності подолати бідність і беззаконня. Кожен другий у Ємені володіє зброєю.

Спроби знайти вихід з цієї ситуації дипломатичним шляхом до цього часу не увінчалися успіхом.