ua en ru

В.Яцуба: Проект закону про регулювання містобудівної діяльності поліпшить ситуацію в будівельній галузі

Проект закону "Про регулювання містобудівної діяльності", що передбачає радикальне скорочення часу узгодження будівництва і кількості бюрократичних процедур, супутніх цьому процесу, сприятиме поліпшенню ситуації в будівельній галузі. Про це заявив у коментарі для "Дзеркала тижня" міністр регіонального розвитку та будівництва України Володимир Яцуба.
"Розбалансувати, значить, убити цей революційний закон, помістивши туди щось відмінне від уже схваленої робочою групою і комітетом Кабміну і особисто прем'єром концепції, ніхто не дозволить", - упевнений міністр.
При цьому він коротко нагадав про основні переваги запропонованого законопроекту. "Що отримаємо? Систему "Єдине вікно" на базі Мінрегіонбуду, яке дозволяє сконцентрувати отримання дозвільних документів на будівництво в одному місці. (Час погоджень скорочено до 60 днів замість 416; замість 93 кроків інвестора під час дозвільних процедур залишається - 23). Зафіксовано десятиразове скорочення кількості ліцензій на види будівельних робіт. У законі чітко визначено параметри отримання дозволів на будівництво об'єктів 1-3 категорії за декларативним принципом", - зазначив В.Яцуба.
На думку міністра, у законопроекті "зроблено все для спрощення дозвільних процедур і наведення порядку в галузі".